top of page

Egyedi bútor tervezés és készítés

lakberendezés - belsőépítészet 

ötletek, megoldások 

Egyedi bútor tervezésétől a gyártási rajzon és kivitelezésen keresztül a helyszíni szerelésig.

Az egyszerű lakberendezési tanácsadástól, burkolatok, színek, lámpák, függöny, lakásdekorációk, bútor kiválasztásán, a funkcionális tértervezésen át a válaszfalak átrakásáig.

Tervezés  >  Gyártás  >  Helyszíni szerelés

Így dolgozunk

Helyszíni felmérés: alkalmával megismerkedünk megrendelőnkkel és elképzeléseivel. A beszélgetés során rálátást nyerünk életmódjára, ízlésvilágára, egyéni stílusára és személyes igényeire. Pontos (lézeres) méretfelvételt és fotókat készítünk a lakótér adottságainak kiinduló állapotáról. 

Tervkészítés: a felmért igények és elképzelések alapján tervezőprogrammal 2 variációt készítünk (alaprajz, falnézetek stb.), majd további egyeztetéseket követően megszületik a munka végleges terve, amelyről igény szerint 3D-s látványtervet is adunk. Már a tervezés során figyelembe vesszük megrendelőink ár-minőség arányos elvárásait az anyagok kiválasztásánál és a gyárthatóságnál egyaránt.

Origo Design tervezési eszközök

Kivitelezési árajánlat: az elfogadott tervek alapján készül. Az árajánlat tartalmazza mind a gyártás, a szállítás és a helyszíni szerelés költségeit is. A sokéves szakmai tapasztalatunk és a modern gyártástechnológia biztosítja azt, hogy a legkedvezőbb ár-érték arányú ajánlatot tudjuk adni megrendelőinknek.

Megrendelés: a szerződéskötéssel együttesen történik az elfogadott árajánlat alapján.
Szállítás-szerelés: a helyszínen történő átvétellel valósul meg.

Garancia: az általunk készített bútorokra 3 év jótállást biztosítunk. 

Látványtervek

A harmonikus élettér megteremtése összetett feladat

A különböző stílusok - klasszikus,- mediterrán,- retro,- modern,- minimál,- high-tech stb. hangulata más és más. A megfelelő fény derűt sugároz, intenzitása hangulatteremtő hatású. A komplementer színek használata, a belső tér elrendezése is erősen befolyásolja az ott lévők pozitív feltöltődését, kiegyensúlyozottságát. 

Az időtálló értéket képviselő bútorok anyaga továbbra is a tömörfa és fafurnéros lapok. A hagyományos bükk, tölgy, cseresznye, dió és juhar mellett kedveltek a különleges egzóta fafajok. A lakásbútor (előszoba bútor, gardróbszekrény, konyhabútor, könyvespolc, TV és médiatároló szekrény, ágy, fiókos komód, fürdő- és dolgozószoba bútor,  gyerekbútor), üzletberendezés és irodabútor tervezése esetében gyakori, hogy a laminált bútorlapok (Egger, Kronospan,  Falco, Kastamonu) előnyben részesülnek a bútorgyártás során, mivel a korszerű lapoknak jó a minősége, esztétikus a szín- és faerezet választéka és kedvező az ára. Kiegészítő anyagként üveget (víztiszta, festett vagy savmaratott), fémet és a legújabb belsőépítészeti anyagokat alkalmazunk a bútorok készítése során. A bútorok felületkezelésére környezetbarát vizes bázisú pácokat és lakkot, valamint növényi olajokat és viaszt használunk. A bútorok színét meghatározó pác használatában egyedi igényekhez is alkalmazkodunk. A mozgató mechanizmusok tökéletes működését márkás gyártók (Blum, Haefele, Hettich) közép-, illetve felsőkategóriás  termékei biztosítják. A jó minőségű alapanyag, a kiváló asztalos munka hosszú élettartamot és értékállóságot biztosít a bútorainknak, amelyek több generációt is ki tudnak szolgálni. 

bottom of page